Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
02 Juni 2024 
(0) 
01 Juni 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
31 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
30 Mei 2024 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
29 Mei 2024 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
28 Mei 2024 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
27 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
26 Mei 2024 
(0) 
25 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
24 Mei 2024 
(0) 
23 Mei 2024 
(0) 
(3) 
(2) 
22 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
21 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
20 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
18 Mei 2024 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
17 Mei 2024 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(2) 
16 Mei 2024 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
15 Mei 2024 
(2) 
(1) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
14 Mei 2024 
(0) 
(2) 
(2) 
(1) 
(0) 
(2) 
13 Mei 2024 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
10 Mei 2024 
(4) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
09 Mei 2024 
(2) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
08 Mei 2024 
(0) 
(2) 
(1) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
Paper Mario: The Thousand-Year Door
Gamed Gamekalender Juni 2024
Tales of Kenzera: Zau
Sand Land
Feature:

Poll van de maand, editie 2


Door Tom_V op 03-02-2014 om 16:03
Bron: Gamed

Omdat we bij Gamed doorgaans democratischer zijn dan de doorsnee Russische president, willen we graag weten wat jullie denken. Wat is jullie mening, wat gaat er in jullie om en vooral: zijn jullie in staat om in de rechterkolom van onze website een selectievakje aan te klikken? Iedere maand peilen we middels een zichzelf niet al te serieus nemend universitair onderzoek naar wat de Gamed-bezoeker de belangrijkste keuzemogelijkheid in een reeks keuzemogelijkheden vindt.

Afgelopen maand gingen we op zoek naar wat de Gamed bezoeker de grootste technologische (r)evolutie van 2013 vond.

De doorsnee Gamed lezer stemde op 3D-printing als de grote winnaar. Het organenprinten haalde net geen 40% van de stemmen en had daarmee een ruime voorsprong op de nummer twee: de gekweekte hamburger. De Nederlandse uitvinding bleef op 20% van de stemmen steken. De toekomst zal uitwijzen of we het bij het rechte eind hadden. Zullen we over 10 jaar met z'n allen ontbrekende puzzelstukjes printen, of eten we bij McDonald's allemaal artificieel vlees? Wie weet printen we gewoon onze hamburgers? Time will tell.

In de kortste maand van het jaar gaan we op zoek naar de redding van het op één na meest favoriete bedrijf van iedereen: Nintendo. Onze vrienden uit het land van de rijzende zon zitten in hun meest woelige vaarwateren aller tijden. Het bedrijf erkende onlangs dat de Wii U console ver beneden alle verwachtingen blijft. Waar ze in hun huidige boekjaar verwachtten 9 miljoen consoles aan de man te brengen, stelden ze - 8 weken voor het verstrijken van het boekjaar - tot hun eigen stomme verbazing vast dat ze dit aantal niet zouden halen. 2,8 mijoen is hun nieuwe streefdoel. En een winstverwachting werd meteen een verliesverwachting. Ook Michael Pachter orakelde dat de Wii U gedumpt diende te worden en Nintendo een echte console op de markt moest brengen. Ramp! Tegenspoed! Apocalyps!

Geen nood, Gamed zou Gamed niet zijn als we onze vrienden bij Nintendo geen helpende hand zouden reiken. De oplossing met de meeste stemmen vliegen we met onze redactie - mits het binnenrijven van $4 miljoen op Kickstarter - eigenhandig naar Japan. Leve Gamed! Hoezee en hoezaa.

Stemmen kan vanaf vandaag tot en met 23 februari en dit uiteraard in onze vertrouwde rechterkolom. Veel geluk en denk eraan, dit is make or break... the princess is NOT in the other castle.


Nintendo bracht met de Wii een grote vernieuwing: het haalde gamers uit hun zetel en deed hen actief en rechtstaand gamen. Bij de Wii U bleef een soortgelijke evolutie uit. Daarom is het aan Nintendo en Nintendo alleen om weer met een revolutie te komen. Hardware ontwikkelen en op de markt brengen is tijdrovend, duur en weinig winstgevend. De echte winst haalt Nintendo uit de software. De factor hardware tot een minimum herleiden is dus de boodschap. Nintendo moet dit doen met Nintycloud, een cloudgaming service die een tijdloos karakter heeft. De eindgebruiker heeft enkel een basisontvanger nodig en kan dankzij cloudgaming de laatste nieuwe games op de buis spelen. Zo'n basisontvanger is spotgoedkoop en elimineert de nood om mee te gaan in het opbod van hardware. En meteen is ook het risico geëlimineerd om in dat laatste te falen.


Hoe leuk ons het idee van een Nintendo smartphone ook lijkt, we vrezen dat die er nooit zal komen. Geen Wii remote waarmee we al zwaaiend een tekstbericht sturen, geen 3D beelden die nu ook in 2D te bekijken zijn op ons mobieltje. Waar er wel een toekomst ligt is in het beschikbaar stellen van de immense catalogus Nintendo-titels op andere smartphones. Beeld je in dat je kan Mariokarten op je Windows Phone, of met Super Mario 3D World aan de slag kan op je iPhone 5C. Het zou Nintendo geen windeieren leggen. Maar daar is men echter van mening dat dit hun rechtstreekse concurrenten alleen maar sterker zou maken. Ophouden met die onzin, Nintendo, het is de manier om mensen die nog nooit een van jullie consoles gebruikt hebben naar jullie platform te halen.


Samen met Apple mag Nintendo tot de grote innovatoren van de afgelopen decennia worden gerekend. Echter, ze zijn allebei in hetzelfde bedje ziek. Ze worden namelijk beiden vaak verweten dat ze tegenwoordig op veilig te spelen. Apple brengt wel jaarlijks een nieuwe iPhone op de markt, maar een nieuw kleurtje of vingerprintscanner kun je bezwaarlijk een revolutionaire innovatie noemen. En Nintendo speelde al helemaal op veilig door aan de Wii U enkel een tablet toe te voegen. Maar wat als Apple en Nintendo nu eens zouden gaan samenwerken? Wat als enkele van 's werelds meest creatieve zielen de koppen bij elkaar zouden steken? De mogelijkheden zijn eindeloos.


De enige remedie om uit het Wii U debacle te geraken is zo snel mogelijk een nieuwe console op de markt te brengen. Let's face it: de Wii U is een gepimpte versie van de Wii. Qua kracht is het toestel er flink op vooruit gegaan en het kan zich nu meten met de Xbox 360 en de PlayStation 3. Vreemd, je zou denken dat een next-gen console de pijlen zou richten op next-gen en niet op last-gen. Nintendo heeft de trein dus gemist en moet zich gaan haasten en spoeden om een console op de markt te brengen die zich kan meten met de PS4 en Xbox One. En dit liefst voor het echte geweld losbarst. Haasten en spoeden dus. Maar was er daarover geen gezegde?


Nintendo staat traditioneel garant voor een sterk aanbod aan first-party titels. De fans van het eerste uur zullen trouw hun console en nieuwe titels kopen. Waar het schoentje wringt is de interesse van andere ontwikkelaars. Electronic Arts noemde de Wii U onlangs een kinderconsole en bedrijven als Rockstar staan ook niet te springen om games naar de Wii U te brengen. We herinneren ons het magische jaar 2008 waarin Microsoft op de E3 doodleuk aankondigde dat Square Enix ook voor hen aan Final Fantasy XIII bezig was. Niet omdat Square Enix ineens fan was geworden van de console, wel omdat Microsoft even de geldbeugel had opengetrokken. In die van Nintendo zit 6 miljard euro. Doe er iets mee en overtuig ontwikkelaars.


17:46  Nintendo koopt Yamauchi aandelen
15:26  Games for Gold snel naar Xbox One?
 Reacties (13)
 Pagina: 1
Redneckerz (Redacteur) op 03-02-2014 om 16:40 [Niv: 227 / Exp: 11336]
Laten we het eens per geval bekijken:

Nintycloud: Dergelijke bedrijven doen dit al, zie Onlive. Grootste probleem is het lagfree maken van de verbinding, en als er iets is waar Nintendo niet goed in is, dan is het wel netwerkinfrastructuur. Daarnaast moet je een flinke internetverbinding hebben, en heb je geen fysieke doosjes meer, maar alleen maar digitale titels waarbij je dus afhankelijk bent van Iwata en Zonen voor hoe lang die titels zullen blijven bestaan. Geen goed idee.

Nintendophone: First party IP's zoals Mario op Android of IOS? Ik zet mijn aluhoedje even op Het andere alternatief is dat Nintendo zelf een telefoon ontwikkelt met zijn eigen OS. Maar dat kost veel te veel kosten om iets te doen wat een 3DS op dit moment ook kan. Het is alsof je vraagt of Sony even Uncharted op een Xbox One wilt uitbrengen. Je naait de loyale Nintendo fanbase, hoe groot/klein deze ook mag zijn.

iNintendo: Apple & Nintendo samenwerken? Ik denk dat Apple nog eerder zijn Apple TV geschikt maakt voor iOS games of een eigen console bouwt dan dat ze gaan samenwerken. Apple heeft in het verleden al vaak bewezen niet vies te zijn van patent trolling tegen bedrijven waar ze zelf notabene mee samenwerkten voor de ontwikkeling van hun producten (Samsung), dus wie zegt ons dat een dergelijk scenario met Nintendo is uitgesloten? Lijkt mij niet aannemelijk.

Wii 3: Het grootste probleem met de Wii U is de naamsverwarring. De gemiddelde consument die een Wii geweldig vond zal denken dat de Wii U slechts een addon is. Nintendo heeft er geen baat bij de Wii U nu al af te schaffen, dat kost ze ontzettend veel geld. Het heeft ook geen zin om nu een console te ontwikkelen die vergelijkbaar met PS4/Xone zal zijn. Tegen de tijd dat deze klaar is, zijn Sony en Microsoft alweer een generatie verder. Zouden ze dit doen, dan blijven zij in een vicieuze cirkel zitten. Het beste is om de Wii U te ondersteunen waar het maar kan, of desnoods een herintroductie onder een andere naam.

Laat het rollen: Ik opteer deze keuze. Verander de naam, herintroduceer dat ding als iets nieuws. De normale consument zal dan denken dat ze te maken hebben met een nieuw product. Rebrand alle Wii U releases onder de nieuwe naam. En Nintendo moet meer ballen tonen en nieuwe, innovatieve IP's maken, of andere franchises erbij betrekken. Een nieuwe Metroid Prime, of James Bond, bijvoorbeeld. Of laat Renegade Kid een Moon voor de Wii U ontwikkelen. Laat een Nintendo divisie een port van de Unreal Engine 4 klaarstomen voor gebruik voor titels. Showcase de kracht van de console, niet de zwaktes. Also: Prijsreductie. Vraag geen 300 euro voor ondermaats presterende hardware als een PS4 het voor 100 euro beter kan doen. Vraag 150/200 euro. Benadruk de pro controller meer of maakt ontwikkelaars enthousiast voor de Gamepad.

De mogelijkheden zijn legio. Maar zoals het nu doen, zal het fout blijven gaan. Nintendo moet de Wii U ondersteunen waar nodig.

Tom_V op 03-02-2014 om 16:46 [Niv: 45 / Exp: 2263]
Ik opteer ook voor laat het rollen. Ze hebben een fantastische "warchest," maar ze doen er echt niks mee. "Met geld kun je alles kopen," is een uitdrukking die enkel in de economie echt van toepassing is.

Nintendo kan deze console volgens mij nog redden, want het is best een leuk ding. Maar ze moeten het wel nu doen en niet nog een half jaar wachten. Ze moeten nu ontwikkelaars gaan overtuigen en dat mag iets kosten.

AltairJack op 03-02-2014 om 17:51 [Niv: 55 / Exp: 2767]
Met geld halen ze het niet denk ik.

Gewijzigd door AltairJack op 03-02-2014 om 17:52

elemeNt op 03-02-2014 om 20:02 [Niv: 129 / Exp: 6440]
De belangrijkste optie mist hier... nieuwe Nintendo IP's

Gast (94.214.127.xxx) op 03-02-2014 om 20:41
nintendo moet gewoon met sony samen werken of fuseren ik zie dit best wel gebeuren omdat het 2 japanse bedrijven zijn ik denk best dat het goed zou lopen en wat vroeger is gebeurd de samenwerking van toen wat niet goed ging hoef niet weer te gebeuren ik denk dat er dan wel hele mooie dingen kunnen gebeuren ik vind het ook heel toevalig dat de chip die in de wii u zit dat de fabriek die eigenlijk falliet moest gaan of niet meer de chips willen ontwikkelen of iets dergelijks mijn excuses als ik het fout heb dat sony toch geld heeft gepompt ik denk dat ze dit gedaan hebben niet alleen voor de telefoon en tablet markt maar dat het ook iets met nintendo te maken heeft ik zou deze 2 bedrijven wel zien fuseren samen

Sheepydog op 03-02-2014 om 20:43 [Niv: 2 / Exp: 104]
Fuseren met sony vind ik nog niet eens zo een slecht gedachten ook omdat beide bedrijven japans zijn en hou er mee rekening dat nintendo het beste kan ontwikkelen op een console omdat dan de kwaliteit goed zit dan op meerdere platforms dat lijkt mij teminsten ik zie dit wel gebeuren nintendo die met sony fusseert

Redneckerz (Redacteur) op 03-02-2014 om 20:59 [Niv: 227 / Exp: 11336]
@Element:
Valt onder ''Laat het rollen.''

@Gast 94 en Sheepydog:

Mario op een PS5.

Beeld dat eens in.

Klopt dit?

asianck op 04-02-2014 om 12:58 [Niv: 380 / Exp: 19012]
Yo, waar is de Virtual Reality systeem? Dat gaat echt de toekomst worden, alleen was Nintendo 20 jaar te vroeg om zoiets op de markt te brengen.

Zuigertje op 05-02-2014 om 11:46 [Niv: 118 / Exp: 5884]
Tom V:

ontwikkelaars opkopen en/of aantrekken met geld is 1 ding, of de software ook verkoopt is een tweede.

Mensen met een Wii zijn voornamelijk (jawel, cliche) casuals die niet zitten te wachten op nieuwe IPs. Als ze een niet-nintendo game kopen dan moet het een established IP zijn zoals CoD, AC, GTA etc. Multiplatforms dus. En multiplatforms zijn gewoonweg beter bij de concurrent.

Ik kan me niet voorstellen dat nieuwe IPs/exclusives (dus een nieuwe naam) van third-party gaat werken ook al is de gameplay net zo goed of beter dan uncharted, mass effect, The last of us etc.
Die zullen het uiteraard veel beter doen op de ps4, xbone of PC. De Wii vond ik nog een echt interessant apparaat met de Wiimote, de Wii U voegt bar weinig nieuws toe.

Oftewel verspilling van het geld, als het infuus weg wordt gehaald dan gaan third-party ontwikkelaars ook meteen weg.

Nintendo is geen microsoft, ze hebben niet zulke diepe zakken en kunnen niet zo'n riskante lange termijn strategie aangaan (xbox1 was puur verlies en 360 begon pas heel laat in de cycle winstgevend te worden, 10+ jaren verder).

Het geld laten rollen naar third-party ontwikkelaars is weggegooid geld.

Gewijzigd door Zuigertje op 05-02-2014 om 11:48

Redneckerz (Redacteur) op 05-02-2014 om 12:01 [Niv: 227 / Exp: 11336]
@ Zuigertje:
''Ik kan me niet voorstellen dat nieuwe IPs/exclusives (dus een nieuwe naam) van third-party gaat werken ook al is de gameplay net zo goed of beter dan uncharted, mass effect, The last of us etc.
Die zullen het uiteraard veel beter doen op de ps4, xbone of PC. De Wii vond ik nog een echt interessant apparaat met de Wiimote, de Wii U voegt bar weinig nieuws toe.''

En waarom voegt deze weinig nieuws toe? Juist, vanwege de naam. Daar spelen third parties namelijk op in. Met een rebrand ben je van dat negatieve stigma af.

Bovendien heeft Nintendo (zoals al eerder is aangegeven) een flinke geldpot. Daar kan vast wel iets mee.

Zuigertje op 05-02-2014 om 12:27 [Niv: 118 / Exp: 5884]
Redneckerz:

Was het maar zo simpel. Dat het voor een groot deel te maken heeft met de Wii U naam, is slechts een theorie. Het is niet bekend hoeveel de naam Wii in Wii U bijdraagt aan de verkopen (negatief of positief). Het zou ontzettend veel geld en tijd kosten om te rebranden met alle onvoorziene gevolgen van dien.
Met deze beperkte informatie zo'n drastische maatregel nemen lijkt mij uiterst riskant (russian roulette)

Nintendo is nu hard op zoek naar de beste strategie en third party ontwikkelaars trekken (slechts multiplats) of rebranden lijkt mij uit den boze.

Ze zijn op zichzelf aangewezen, ze moeten nu met iets ingenieus komen voor de Wii U(onwaarschijnlijk) ,winst gecontroleerd verder laten dalen of ergens anders op focussen.

Redneckerz (Redacteur) op 05-02-2014 om 13:13 [Niv: 227 / Exp: 11336]
Zuigertje:

Vraag de gemiddelde consument (De huismoeder, etc) wat een Wii U is en ze zullen eerder denken dat het een addon betreft dan een nieuwe console. En vanuit die gedachte redenerend zal zon consument denken: Wat doet deze addon wat onze Wii niet kan?

Ik zou er graag dieper op in willen gaan, maar dan verwijs ik je naar mijn eerste post Wat heb je trouwens zelf gekozen?

Zuigertje op 05-02-2014 om 13:22 [Niv: 118 / Exp: 5884]
Als ik zou moeten kiezen dan zou ik kiezen voor "laat het geld rollen", maar puur omdat de andere opties nog ongunstiger zijn. :p

 Pagina: 1

 Reageer
Het is niet mogelijk om te reageren op dit artikel.
Titel:
Polls
Type:
Feature
Releasedatum:
Niet
Ontwikkelaar:
Gamed
Uitgever:
Gamed
Media:








Meer media