Home   Forum   Archief   Redactie   Contact   Bedrijven   Games    
 
  GamedPCGoogle StadiaVRNintendo SwitchPlaystation 4Playstation 5Xbox OneXboxAppMisc    
02 Juni 2024 
(0) 
01 Juni 2024 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
31 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
30 Mei 2024 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
29 Mei 2024 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
28 Mei 2024 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
27 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
26 Mei 2024 
(0) 
25 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
24 Mei 2024 
(0) 
23 Mei 2024 
(0) 
(3) 
(2) 
22 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
21 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(1) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
20 Mei 2024 
(0) 
(0) 
(0) 
18 Mei 2024 
(0) 
(5) 
(0) 
(0) 
(0) 
(1) 
17 Mei 2024 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(2) 
16 Mei 2024 
(0) 
(3) 
(0) 
(0) 
15 Mei 2024 
(2) 
(1) 
(3) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
14 Mei 2024 
(0) 
(2) 
(2) 
(1) 
(0) 
(2) 
13 Mei 2024 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
10 Mei 2024 
(4) 
(0) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
09 Mei 2024 
(2) 
(1) 
(0) 
(0) 
(0) 
(0) 
08 Mei 2024 
(0) 
(2) 
(1) 
(0) 
(0) 
(2) 
(0) 
(0) 
(1) 
(0) 
Retro Geschiedenis: de PlayStation War
Een Industrie Die Verandert...
Gamed Most Loved - Best Reviewed
Het Jaar 2003
Review:

Disney Infinity


Door Stefan van B op 03-09-2013 om 09:20
Bron: Gamed

The Walt Disney Company is tekenend geweest voor de jeugd van velen onder ons. De fantasierijke werelden, de zuiver gecomponeerde muziek en de wonderbaarlijke avonturen die de helden uit onze favoriete films hebben beleefd. Al dit is nu allemaal tezamen gebracht in één game: Disney Infinity.

Disney Infinity is te zien als een tot leven geroepen speelgoedkist. De hoofdkarakters bestaan uit echte speelgoedfiguren die je op de Disney Infinity Base zet om er zo in-game mee te kunnen spelen. Deze figuren zijn van stevig plastic en kennen allemaal dezelfde stijl, ongeacht de franchise, wat de karakters dichter tot elkaar brengt. Het startpakket voor de game bevat drie karakters en daarmee drie Play Sets, de franchise-specifieke spelwerelden en avonturen. Jack Sparrow, Sully en Mr. Incredible en hun spelwerelden geven gamers hun eerste ervaringen met Disney Infinity. Deze zijn aan te vullen met losse karakters uit de series - anders is coöp niet mogelijk - en gehele Play Sets. Daarnaast zijn er nog losse Powerdiscs te koop voor extra mogelijkheden in de Toy Box, waar ik later nog op terug zal komen. De gehele ervaring zal je dus een flink aantal duiten kosten. Is dat het echter nu al waard, of gaat dat het nog waard zijn?


Magie is het kernwoord van de intro van de game. Het is maar zelden dat ik kippenvel krijg gedurende het spelen van een game, maar deze intro wist me bij mijn ziel te grijpen. Zoveel jeugdsentiment dat in één klap omhoog kwam. Denk nu niet dat dit enkel een filmpje is, het is een ervaring die je ook nog eens de basis gameplaymechanieken introduceert. Vele karakters komen aan bod, sommigen die al wel speelbaar zijn, sommigen die later pas verkrijgbaar zullen zijn. Al snel wordt duidelijk dat de game bestaat uit twee componenten; de Play Sets en de Toy Box waarin alles samen komt. Laat ik beginnen met het beschrijven van eerstgenoemd component; de Play Sets.

De Play Sets plaatsen je in een spelwereld toebehorend aan het karakter waarmee je speelt. Let wel, niet voor elk los karakter is er een gehele spelwereld ontwikkeld. Met Jack Sparrow beland je in een immens ogende Pirates of the Carribean spelwereld die je ter land en ter zee mag gaan ontdekken. Monsters University speelt zich af op en rond de campus van de gelijknamige universiteit en The Incredibles vind plaats in Metropolis City. Elke wereld is niet groot genoeg om in te verdwalen, maar ook niet te klein om er snel verveeld in te raken. De game laat zich spelen als een action-adventure platformer maar kent de structuur van een role playing game. Bekende en niet bekende personages zullen jou opdrachten geven die je naar eigen willekeur mag uitvoeren. Daarnaast zijn er verschillende attributen te verzamelen voor in de spelwereld en de Toy Box.


De opdrachten zijn in het begin vrij simpel en pas na een uur of twee spelen beginnen ze meer complexe vormen aan te nemen. Echt moeilijk worden ze echter nooit, behalve op het eindgevecht na. Daar komt bij dat veel opdrachten op elkaar lijken en originaliteit soms ver te zoeken is. De verhaallijnen zijn helaas ook flinterdun en na het verslaan van de grote vijand is er niet echt een beloning die aangeeft dat je iets hebt gepresteerd. Ondertussen ben je echter een uur of vijf tot zeven verder, afhankelijk van je speelstijl. Ondanks deze negatieve annotaties moet er ook gezegd worden dat je jezelf in eerste instantie enorm zult vermaken.

Met Jack Sparrow zul je de zeeën bevaren op je eigen schip en andere schepen tot zinken brengen. Met Sully zul je gaan paintballen tegen de studenten van de andere universiteit en hun campus bevuilen en vernielen met toiletpapier. Hier hoort ook meer stealthy gameplay bij kijken, wat voor erg komische momenten kan zorgen. The Incredibles is naar mijn mening de minste van de drie. De wereld is een stuk saaier vormgegeven, maar kent coole gadgets die in de Toy Box echt tot uiting komen.


De Toy Box is namelijk pas echt waar Disney Infinity straalt en de belofte van de Disney magie tot waarheid wordt gebracht. Beginnend met een selecte keuze aan materialen kun je in je eentje of in split-screen met een ander willekeurig karakter beginnen aan het bouwen van je eigen wonderwereld. Zoals eerder gezegd speel je in de Play Sets al objecten vrij voor in de Toy Box welke je kunt aanvullen met items verkregen door het plaatsen van Power Discs. Het nadeel is dat het vrijspelen van objecten op deze manier nogal traag gaat. Hiervoor is een 'rad-van-fortuin'-achtig systeem bedacht. Voor elke keer dat je één van je personages levelt speel je een Disney Infinity token vrij. Met één token mag je één keer aan het rad draaien en willekeurig zal één van de negen objecten op het scherm uitverkoren zijn om mee gespeeld te worden. Een probleem is enkel dat het levellen van je karakters aan de trage kant is en de kans bestaat dat je hele toffe items pas heel laat vrij speelt.

Ongeacht deze mankementen bied de Toy Box enorm veel plezier. De besturing heb je vrij snel onder controle, ondanks een compleet gebrek aan een duidelijke tutorial. Zo heb ik al snel samen met huisgenoten diverse werelden gecreëerd tot in de late uurtjes. We kwamen uit bij onder andere een reusachtig doolhof, knotsgekke raceparcours en een verticaal platformlevel. Gek genoeg geeft de begrenzing van je mogelijkheden je inspiratie om met het weinige dat je hebt heel veel verschillende dingen te creëren. Elk nieuw object deed dan ook al snel nieuwe ideeën opborrelen in de huiskamer. De Toy Box werkt verslavend, maar kan snel vervelen als je zonder ideeën zit. Verder ontbreekt de mogelijkheid om echt zelf missies te bedenken en bijvoorbeeld races aan een tijdlimiet vast te binden. Aan de andere kant blijft het een grote speelgoeddoos waarbij je met je eigen fantasie werkt. Maar meer ontwikkelmogelijkheden hadden fijn geweest.


Op een gegeven moment bereik je natuurlijk het punt dat je wereld klaar is. Helaas ontbreekt de Toy Box Share optie voorlopig nog, waardoor het nog niet mogelijk is om eigen gemaakte werelden te uploaden en die van anderen te downloaden. Ook een online multiplayer is nu praktisch afwezig, waardoor je aangewezen bent op de split-screen mogelijkheden. Gelukkig zorgt laatstgenoemde mogelijkheid voor vele lachbuien. Wanneer een persoon naast je er drie minuten over doet om een zelfgemaakte hindernis te overbruggen en je vervolgens een toiletrol frontaal in z'n gezicht werpt is het in groepsverband moeilijk om nog enkele vorm van empathie op te wekken.

Concluderend moet ik aangeven dat Disney Infinity een game is met twee gezichten. De game is vermakelijk voor jong en oud, maar heeft enkele structurele zwaktes die het voor de wat oudere gamer wat moeilijker maakt om te blijven genieten van deze 'oneindige wereld'. Dan de jongere gamer, die hier waarschijnlijk langer mee bezig kan zijn, maar weer niet het geld heeft om telkens zijn game te blijven upgraden met nieuwe karakters. Daarbij heeft de game hier en daar nog wat ruwe kantjes waardoor het niet de ervaring is die gelijk staat aan de pracht en praal van Disney films. Hiertegenover staat dan weer dat de kwaliteit van de games hoger is dan die van de meeste op films gebaseerde games. Disney Infinity is een succesvolle keuze van Disney geweest en gezien de game voortdurend in ontwikkeling blijft ben ik er niet bang voor dat Disney fans snel uitgegamed zullen zijn met deze 'oneindige' game.
Beoordeling
Gameplay   70
Sound   85
Graphics   70
Replay   75

Disney magie tot leven gebracht.
76


09:21  Kamiya ziet Bayonetta 3 niet gebeuren
07:46  Invizimals: The Lost Kingdom
 Reacties (6)
 Pagina: 1
Rene Groen (Eindredacteur) op 03-09-2013 om 10:59 [Niv: 747 / Exp: 37359]
Een game die ik zeker nog eens zal komen, Disney en Pixar zijn nu eenmaal altijd charmant. Haal hem echter niet bij launch, met de komst van GTA V en de next-gen consoles zou ik toch te weinig tijd hebben om hier lekker in te kunnen duiken.

Goof op 03-09-2013 om 13:48 [Niv: 96 / Exp: 4793]
Ik heb de game ook een paar dagen gespeeld en ben het eigenlijk 100% eens met de review. De gameplay is helaas een beetje statisch en het is ook niet echt mogelijk om wat complexe dingen te maken (zoals bij LBP) in de Toy Box. De game spreekt daarom toch meer kinderen aan.

Verder is het jammer dat de taal niet op Engels kan worden gezet. De Nederlandse stemmen zijn een beetje kinderachtig en niet echt passend. Met de originele, Engelse voice cast, was de game zoveel beter...

Ook van mij krijgt de game een 7.5/10

Stefan Vogels (Redacteur) op 03-09-2013 om 14:01 [Niv: 58 / Exp: 2923]
Ik weet niet op welk platform je speelt Goof, maar als je de systeeminstellingen van je PS3 op Engels zet dan zijn de stemmen in de game ook Engelstalig (Ik weet niet of dit ook op andere platformen kan.)

Goof op 03-09-2013 om 14:13 [Niv: 96 / Exp: 4793]
@ Stefan van B
Oh ok, ik dacht dat dat probleem van Franse stemmen ook voor de ps3 gold.

DenniZSmit op 09-09-2013 om 01:12 [Niv: 0 / Exp: 3]
Lijkt mij super leuk dit spel! Ik ben zelf 12 maar mijn broer van 19 wil het ook gaan spelen met mij. Dus ik weet niet of het dan ook nog voor kinderen is Weten jullie of er ook poppetjes van Star Wars komen? Op de site van http://disneyinfinitycheats.nl/ zeggen ze dat ze misschien wel komen. Weten jullie of dit echt zo is? Dan ga ik hem zeker halen!

gr DenniZ

Stefan Vogels (Redacteur) op 10-09-2013 om 09:44 [Niv: 58 / Exp: 2923]
Hey DenniZ, voorlopig is er nog officiële aankondiging gedaan wat betreft Star Wars characters in Disney Infinity. Aangezien Disney wel het Star Wars IP bezit lijkt het me een mogelijkheid dat wanneer de nieuwe Star Wars films releasen er ook een Disney Infinity spin-off aan gekoppeld zal worden. Dit zal dan waarschijnlijk in 2014-2015 plaatsvinden

 Pagina: 1

 Reageer
Het is niet mogelijk om te reageren op dit artikel.
Titel:
Disney Infinity
Type:
Game
Releasedatum:
23-08-2013
Ontwikkelaar:
Avalanche Software
Uitgever:
Disney Interactive
Media:








Meer media